НевроМед

спеціалізований медичний центр

Затримка мовного розвитку (ЗРР) у дітей

08.07.2024
рубрика: Задержка речевого развития: консультации, диагностика, лечение
просмотров: 25


Усі немовлята «гукають», побачивши обличчя рідної людини, а ваш мовчить? У пісочниці дворічки щосили спілкуються «пташиною мовою», а ваш не вимовляє ні звуку? Чотирьохрічки в дитячому садку старанно розповідають віршики, але вашій дитині не довіряють їх читати — у її виконанні не розібрати жодного рядка? Зверніться до лікаря-невролога, не використовуйте відмовки - "переросте", "він нетовариський". Дітям із діагнозом ЗРР можна допомогти!

Затримка мовленнєвого розвитку або ЗРР — це труднощі дитини в оволодінні мовою відповідно до вікових норм. За даними статистики, складнощі з формуванням правильної мови виникають у 30% дітей до 3 років. Серед дошкільнят на це страждають 25% дітей, серед школярів — приблизно 15%. У хлопчиків затримка мови діагностують у 4 рази частіше, ніж у дівчаток.

З діагнозом ЗРР у дітей виникають труднощі спілкування і з однолітками, і з дорослими - від цього страждає його соціалізація. Якщо затримку мови не скоригувати вчасно, неминучі труднощі зі шкільною освітою – дитині доведеться перейти до корекційного класу.

Оставить комментарий