НевроМед

спеціалізований медичний центр

Що таке затримка мовного розвитку (ЗРР) у дитини

08.07.2024
рубрика: Затримка мовленнєвого розвитку: консультації, діагностика, лікування
переглядів: 24


Затримка мовленнєвого розвитку (ЗРР)
- поширене явище в дитячому віці, яке спостерігається у дітей, які мають нормальний слух та інтелект. Основними проявами хвороби стають складнощі з вимовою слів, фраз, речень, а також із правильною артикуляцією звуків. У деяких дітей спостерігаються проблеми з розумінням мови.

Важко зрозуміти, що викликає затримку мовного розвитку. Часто причини залишаються невідомими. У деяких випадках проблеми пов'язані з порушеннями слуху, нервовими розладами або фізичними вадами, що впливають на вимову.

Діагноз затримки мовного розвитку в дітей віком ставиться лише після ретельної оцінки стану дитини лікарями. Діагностика включає перевірку слуху та інтелекту, а також оцінку мовних та мовних навичок.

Корекційна робота з логопедом допомагає більшості пацієнтів упоратися з проблемами мови та наздогнати однолітків. Крім роботи з лікарем, важливу роль відіграє залучення батьків. Вони можуть підтримувати розвиток дитини, спілкуючись з нею, читаючи книги, граючи в ігри, які стимулюють мовлення. Залучення батьків до корекційної роботи сприяє прогресу у мовному розвитку.

 

Залишити коментар


   



Запишіться на прийом

Відправляючи цю форму, ви підтверджуєте свою згоду з політикою передачі і використання даних на цьому сайті