НевроМед

спеціалізований медичний центр

Як відрізнити напад абсансу у дитини від задуму?

23.04.2024
рубрика: Епілепсія у дітей: діагностика, лікування
переглядів: 2


Абсансна епілепсія є однією з найпоширеніших форм епілепсії у дітей, тому багатьох батьків цікавить питання: як відрізнити напад абсансу від звичайної задумливості дитини?

У деяких дітей спостерігаються проблеми з концентрацією, наприклад, коли ви розмовляєте зі своєю дитиною, а вона ніби витає в хмарах і не реагує на вас. Або коли він щось активно розповідає, а потім завмирає і замислюється, вловивши іншу думку. Така поведінка особливо проявляється під час занять у школі чи вдома, коли матеріал не дуже цікавий.

Напад абсансу легко відрізнити від задуму або абстрактності. Під час того, як дитина завмирає, покличте її або доторкніться до плеча. У тому випадку, якщо малюк задумався - він зреагує на ваш поклик або торкання.

Якщо ж під час завмирання зовнішній подразник ніяк не впливає на стан малюка - слід звернутися до невролога, оскільки висока ймовірність того, що завмирання дійсно було нападом абсансу.

Приступи абсансу потребують лікування!

Дані напади, на перший погляд, не викликають якихось великих проблем, коли дитина ще зовсім маленька, але ігнорувати їх не можна. Пов'язано це з тим, що абсанси за відсутності лікування можуть призвести до генералізованих епілептичних нападів

Крім цього, коли дитина підростає і починає поводитися активніше, наприклад кататися на велосипеді, напад може призвести до падінь і травм, а періодичні завмирання в школі негативно впливають на успішність.

Лікування суттєво підвищить якість життя вашої дитини, а також убезпечить її від нещасних випадків.

Залишити коментар


   



Запишіться на прийом

Відправляючи цю форму, ви підтверджуєте свою згоду з політикою передачі і використання даних на цьому сайті